Wat is een Gender Reveal Party?

Deel dit artikel

Bij een zwangerschap komen diverse feestelijke gelegenheden kijken. Denk hierbij niet alleen aan de geboorte van het kindje, maar ook aan de babyshower. Tijdens dit feestje wordt de aanstaande moeder in het zonnetje gezet. Een trend die een aantal jaren geleden overgewaaid is uit de Verenigde Staten, is de trend van de Gender Reveal Party. Dit is een extra feestje dat je kunt organiseren tijdens de zwangerschap. Meer over dit feestje, lees je op deze pagina.

De Gender Reveal Party: een bijzonder feestje

Tijdens de Gender Reveal Party maak je het geslacht van je kindje bekend. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een Gender Reveal taart te eten met alle aanwezigen van het feest. Dit is een taart met roze vulling of blauwe vulling, die je pas ziet als je de taart aansnijdt.

De meeste mensen die een Gender Reveal Party organiseren, weten zelf ook nog niet wat het geslacht is van hun kindje. Zij geven de envelop met het geslacht van hun kindje aan de bakker om de Gender Reveal taart te bakken of laten de organisatie van het feestje over aan een goede vriend(in), die als enige het geslacht van het kindje weet. Dit maakt de Gender Reveal Party extra leuk en spannend.

Tips voor een originele Gender Reveal Party

Wil jij een Gender Reveal Party organiseren? Lees dan onderstaande tips en je organiseert niet alleen een leuke party, maar hebt bovendien een originele Gender Reveal Party.

Tip 1: maak het geslacht van je kindje op een originele manier bekend

Het hoogtepunt van de Gender Reveal Party is natuurlijk het moment waarop het geslacht van je kindje bekend wordt gemaakt. Er zijn vele manieren om het geslacht van je kindje te onthullen. Zo kun je een Gender Reveal taart bestellen, maar kun je het geslacht van je kindje ook bekend maken met gekleurde ballonnen. Roze ballonnen voor een meisje, blauwe ballonnen voor een jongen. Hartstikke feestelijk!

Tip 2: zorg voor lekkere hapjes en drankjes

Een feestje is pas compleet als er lekkere hapjes en drankjes zijn. Het is leuk om hapjes te serveren die bij het thema van je feestje passen, ofwel je zwangerschap en de geboorte van je kindje. Denk hierbij aan cupcakes met het gezichtje van een baby. En durf je nog best een stapje verder te gaan? Geef al je gasten dan een lekker welkomstdrankje in een babyflesje.

Tip 3: kleed de feestlocatie leuk aan

De Gender Reveal Party is een echt feest en dit betekent dat de locatie van het feestje leuk aangekleed moet worden. Met slingers, maar ook met feestelijke ballonnen. Je kunt allerlei kleuren ballonnen ophangen, maar je kunt ook roze en blauwe ballonnen kopen. Deze ballonnen passen helemaal bij het thema van jouw Gender Reveal Party.