Energizers met ballonnen in groepjes

Deel dit artikel

Ballonnen knallen met een boodschap

Welke leeftijd je ook hebt ballonnen knallen is altijd leuk. Laat de kinderen allen een boodschap op een briefje schrijven. Denk b.v. aan alles wat je boos maakt over corona. Zo kunnen de kinderen meteen hun frustraties even kwijt!

Blaas met een ballonpompje 50 ballonnen op en stop de briefjes erin. Laat de kinderen in een snel tempo in kleine groepjes ballonnen kapot trappen of prikken.

Welk team heeft de meeste ballonnen kapot in een halve minuut? En hoeveel briefjes hebben ze verzameld?

Ballonnen hooghouden
(onder-, midden- en bovenbouw) 

Laat kinderen, in hun corona proof groepjes, de ballonnen hooghouden rondom hun werkplek. Wie is er als eerste af?

Meer uitdaging nodig? Laat de ballonnen hooghouden met een krant, lepel of vliegenmepper.

Ballonestafette

(onder-, midden- en bovenbouw) 
Verdeel de kinderen in twee teams. Beide teams krijgen een ballon.  Het is de bedoeling dat deze ballon van de startlijn naar de overkant wordt gebracht en weer terug, maar… de ballon mag niet worden vastgehouden met de handen.

Als alle kinderen uit het team weer terug zijn bij de startlijn is het spel klaar. Het team dat als eerste weer terug is, heeft gewonnen.

Carnavalsballonnen versieren

(onder- en middenbouw)
Geef ieder kind in school of klas een ballon en laat hen de ballon omtoveren tot een echte carnavalsballon. Confetti, een gek gezicht, slingers eraan. Zo is al snel de hele school of aula uniek versierd. Je kunt er natuurlijk ook een gezicht op tekenen en er een clown, cowboy of indiaan van maken.

Een figuur maken met ballonnen.

(Bovenbouw)
Ken je ze die ballonfiguren clowns? Het lijkt heel ingewikkeld maar dit is super gemakkelijk! De vormballonnen blaas je op met een pomp, dichtknopen en draaien maar.

Wanneer je de ballon flink draait is hij op deze plek net zo afgesloten als een knoop. Je kunt de ballon dan zelfs afknippen.  Op de plek waar je de ballon draait kun je een andere ballon eraan vastdraaien.

Gebruik de vrije fantasie. Wil je echt iets bestaands maken zoals een unicorn of een zwaard? Deze tutorials op youtube helpen je op weg.

Ballondeco wenst je veel ballonplezier!